حسین حجتی، رییس مرکز تحقیقات مسکن و شهر شهرسازی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در پاسخ به این سوال که "اصلی ترین اقدامات برای توسعه حمل و نقل حومه ای به استان اصفهان این روزها در چه مراحلی قرار دارد"، گفت: در موضوع توسعه شهرهای جدید و توسعه ناوگان حومه ای در اصفهان می توانیم از تصمیم گیری ها درباره سه شهر جدید به نام های فولادشهر، مجلسی و بهارستان صحبت کنیم . موضوعی که این روزها در ارتباط با حمل و نقل عمومی این شهرها با شهر اصفهان مطرح است، راه اندازی قطار شهری و حومه ای است که توسط آن بتوانیم این شهرها را به شهر اصفهان وصل کنیم.
وی افزود: به عنوان مثال از جنبه رفت و آمد افراد از شهر جدید به مرکز شهر سیستم حمل و نقل عمومی باید به گونه ای برنامه ریزی شود که افراد را به محل های کارشان برساند و در این راستا قطار حومه ای اصفهان با مسیرهای فولاد شهر، مبارکه، مجلسی و بهارستان در دستور کار هستند. این روزها حدود ۱۵ کیلومتر از مسیر اصفهان تا بهارستان زیرسازی و ریل گذاری شده و احتمالا در سال آینده به بهره برداری می سد و شهر جدید بهارستان را به اصفهان وصل میکند.
دور نگاه داشتن حریم گسل های استان از توسعه شهری
حجتی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه "موضوع شناسایی گسل ها در اصفهان تا به حال چه اقدامات و پیشرفت هایی داشته است؟" گفت: ۳ شهر نایین، کاشان و شهرضا گسل های جدی و بزرگی دارند. در محل شهرضا به سمیرم ادامه گسل زاگرس هست و در منطقه نایین گسل نایین و در کاشان هم بحث خود را در این زمینه دارد.
وی افزود: براساس قراردادهایی که با دانشگاه های معتبر کشور داشتیم، همه گسل های استان توسط تجهیزات ماهواره ای مشخص شده و همچنین بحث پهنه بندی لرزه ای شهرهای کاشان و نایین و شهرضا را در برنامه داریم.
رییس مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی استان اصفهان در ادامه با اشاره به خطر فرونشست زمین در دشت های اصفهان و شهرهای اطراف نیز توضیح داد: کنار خطر گسل ها، مشکل اصلی فعلی استان، موضوع فرونشست زمین در دشت ها مانند دشت بلخار، اصفهان یا دامنه دشت گلپایگان است که برنامه هایی برای آن ها در نظر گرفته شده است. مثلا دشت بلخار قرار است مجهز به نصب جی پی آر اس و مانیتورینگ و پالایش روزانه یا ماهانه شود.
این مسوول استانی در پاسخ به این سوال که "چه اقداماتی در خصوص ممنوعیت ساخت و ساز در گسل های شناسایی شده در نظر گرفته شده است؟" توضیح داد: اساسا شناسایی محل های گسل صورت گرفته است، ولی متاسفانه در شناسایی گسل دشت اصفهان داده های ماهواره ای نشان داده که مناطق پایدار وجود دارد و گسل قم زفره و گسل کلاه قاضی نیز در قسمت شرقی اصفهان قراد دارد که در دستور کار است. با بهره گیری از مطالعات زمین شناسی سنجش از راه دور در مورد آن انجام شود.
این مسوول استانی در پاسخ به سوالی مبنی بر موانعی که در راستای انجام اقدامات درخصوص گسل ها و حواشی آن ها وجود دارد، گفت: بعد از شناسایی گسل ها در هر حال باید در شورای عالی شهرسازی مصوباتی داشته باشیم که در حریم گسل ها ساخت و ساز صورت نگیرد و سمت و سوی توسعه شهری به سمت این گسل ها نباشد/.
نظر شما